חברות בסינגפור/
רשות המיסים בארה"ב מרחיבה את רשת השליטה שלה ומקדמת במרץ הסכמי FATCA במרכזים פיננסים בעולם. החוק האמריקאי החדש עליו מבוססים הסכמי FATCA ( Foreign Account Tax Compliance Act ) נועד כדי להחזיר הון המוחזק בבנקים זרים, לארה"ב, ולאפשר חשיפת מידע על אזרחים אמריקאים בעלי חשבונות בנק זרים מחוץ לארה"ב. אחרי שחתמה עם שוויץ על הסכם שכזה, המאפשר ל-IRS לקבל מידע אודות חשבונות בנק בשוויץ, של אזרחים אמריקאים ו/או חברות בבעלות אמריקאים, הממשל בארה"ב מתכנן להרחיב את רשת ההסכמים ופנה למרכז הפיננסי המוביל במזרח אסיה.
ממלא מקום ראש הממשלה של סינגפור שהוא גם שר האוצר של המדינה, דיווח לאחרונה על ההתקדמות במו"מ על ניסוח הסכמי FATCA עם ארה"ב ואמר כי הצדדים מתקדמים יפה לעבר המטרה. במידה וההסכם ייחתם, בנקים בסינגפור (כולל בנקים זרים במדינה) ידרשו להעביר מידע על הימצאות חשבונות בנק פרטיים / עסקיים, מצב חשבון, פירוט העברות ומשיכות ופרטים נוספים של אזרחים אמריקאים או חברות זרות בבעלות אמריקאים.
לאחר חתימת ההסכם, בנקים בסינגפור יהיו כפופים להוראת החוק החדשה, ויהיו מחוייבים להעביר מידע כפי שנדרש בהסכם. במידה ובנקים לא יעשו כן, ינוכה מס במקור בשווי 30% על כל הכנסה המגיעה ממוסד פיננסי או חברה בארה"ב.
ממשלת סינגפור, הודיעה כי היא תשתף פעולה עם ההליך המורכב של הטמעת נהלי ה FATCA וכי היא מעודדת מסחר הוגן ועשיית עסקים כחוק. בנוסף הוסיפה הממשלה, כי היא אינה שוללת אפשרות של ביצוע הסכמים דומים גם עם מדינות אחרות.
ובעניין אחר, סינגפור מנהלת מו"מ נוסף גם עם האיחוד האירופי על חתימת מה שמוגדר "אחד מהסכמי הסחר הגדולים בהיסטוריה". הנציבות האירופית הודיעה כי מדובר על הסכם סחר חופשי ראשון מסוגו עם מדינה מאסיה ומטרתו העיקרית היא להכפיל את היקף הסחר בין הצדדים.
הסכם שכזה, במידה וייחתם, יבטל תיאורטית את תעריפי המכס בין המדינות, והערכות של הוועדה האירופאית, צופות כי בעוד 10 שנים מהיום יגדל נפח הייצוא לסינגפור ודרום מזרח אסיה בעוד 1.4 מיליארד אירו בשבוע (כיום מוערך היקף המסחר בין סינגפור לאיחוד האירופי ב-1$ מיליארד בשבוע). בנוסף, ההערכות מדברות על תוספת של 3.4 מיליארד אירו בייצוא של סינגפור למדינות האיחוד האירופי ובכלל זה, חברות אירופאיות שהקימו חברות בסינגפור.