סעיף 122 לפקודה קבע, כי יחיד שהיתה לו בשנת המס הכנסה מדמי שכירות מהשכרת דירה המשמשת למגורים בישראל, יהא רשאי לשלם עליה מס בשיעור מופחת של 10% ממנה במקום המס שהוא חייב עליה לפי סעיף 121. תשלום המס המופחת היה בשני תנאים מצטברים: א. שההכנסה מההשכרה אינה מגיעהכדי עסק; ב. שהמשכיר שילם לפקיד-השומה את המס החל על ההכנסה מדמי השכירות תוך 30ימים מיום קבלתה או ששילם בגינה מקדמה.
להזכירכם מדובר באחד משלושה מסלולי מיסוי, מסלול נוסף הוא תשלום מס "בשיעור רגיל" (מדרגות מס) תוך ניכוי פחתוהוצאות אחרות ועוד מסלול אפשרי הינו פטור ממס (עד תקרת שכירות של 4,200 ₪).
♦ התיקון, מתקן את מסלול המס המופחת באופןכזה שתשלום המס המופחת על פיו יבוצע בתוך 30 ימים מתום שנת-המס ולא בתוך 30ימים מיום קבלת ההכנסה. תיקון זה מאפשר למשכיר להחליט בסוף השנה לפי איזה מסלול מס כדאי לו לדווח.
♦ התיקון כאמור יחול רטרואקטיבית לגבי הכנסה מדמי שכירות שהופקה בשנת המס 2006 בידי יחיד שלא שילם את המס על הכנסתו זו בתוך 30ימים מיום קבלתה, בתנאי שהמס החל על אותה הכנסה ישולם בתוך 30 ימים מיום פרסום החוק. דהיינו במסגרת התיקון הלך המחוקק לקראת המשכירים, ונתן אפשרות לשלם את המס בגובה 10% מההכנסה עד ליום 14.11.07 (לתשלום כאמור ייווספוהפרשי הצמדה וריבית מתום שנת-המס 2006 ועד למועד התשלום בפועל).
= הערת המערכת- המלצתנו היא, לכל מי שהשכיר דירה למגורים בשנת 2006, בסכום של מעל 4,200 ₪ לחודש, למהר ולעשות את החשבון האם כדאי לו לדווח על הכנסתו מהשכירות במסגרת דוח שנתי ולשלם מס מלא – דיווח זה כדאי במצב בו היו למשכיר הרבה הוצאות ובפועל ההכנסה שנותרה לו בכיס נמוכה. או שמא כדאי לו לבחור במסלול החלופי, לשלם 10% מסך הכנסתו מהשכרת הדירה ובזאת להימנע מחובת הגשת דוח. אפשרות שלישית היא להנות מחלק יחסי מהפטור, בהתחשב בסכום דמי השכירות שהוא מקבל לחודש.