♦ הצעת החוק באה לפטור מתן שירותי בנייה לפי תכנית החיזוק בדרך של הריסה (תמ"א 38/2) מתשלום מס ערך מוסף, בדומה לפטור הניתן כיום למתן שירותי בנייה לפי תכנית החיזוק (תמ"א 38).
♦ בשנת 2004 אושרה תכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים קיימים מפני רעידות אדמה (להלן – תמ"א 38 או תכנית החיזוק). מטרתה של תמ"א 38 לעודד חיזוק בניינים שנבנו לפני שנת 1980 על ידי מתן זכויות בנייה מוגדלות וזאת על מנת למגן את בתיהם של אזרחי המדינה מפני רעידות אדמה.
♦ בשנת 2010 אושר שינוי מס' 2 לתמ"א 38 (להלן – תמ"א 38/2 או תכנית החיזוק בדרך של הריסה), ובו הורחבה תחולת התכנית למקרים של הריסת בניין קיים ובניית בניין חדש תחתיו, שכן חיזוק בניין ישן כרוך בבעיות הנדסיות רבות, ולעיתים אינו אפשרי ונדרשת הריסתו ובנייתו מחדש.
השימוש במנגנון זה נעשה על פי רוב באזור מרכז הארץ ובשכונות בעלות איתנות כלכלית, וזאת מאחר שבנייה לפי תמ"א 38 או לפי תמ"א 38/2 בפריפריה או באזורים הדורשים שיקום טומנת בחובה כדאיות כלכלית נמוכה יותר ליזם.
♦ חוק מס ערך מוסף, התשל"ו–1976 (להלן – החוק), קובע כי עבור מתן שירותי בנייה לפי תכנית החיזוק (תמ"א 38) יינתן פטור ממס ערך מוסף. ואולם, כיום החוק אינו מאפשר קבלת פטור ממס ערך מוסף עבור מתן שירותי בנייה לפי תכנית החיזוק בדרך של הריסה (תמ"א 38/2). יצוין, כי באזורי שיקום ישנם בניינים ישנים רבים שמצבם אינו מאפשר חיזוקם באמצעות תמ"א 38, ויש צורך להרוס את המבנה ולהקים מבנה חדש לפי תמ"א 38/2. לפיכך, כדי לעודד בנייה באזורי שיקום ברחבי הארץ, מוצע לפטור מתן שירותי בנייה לפי תכנית החיזוק בדרך של הריסה (תמ"א 38/2) מתשלום מס ערך מוסף, בדומה לפטור הניתן כיום למתן שירותי בנייה לפי תכנית החיזוק (תמ"א 38).