העיתון המקצועי לענייני מסים

עורכים מקצועיים: יעקב גולדמן, עו"ד. אורי גולדמן, עו"ד
מנהל מערכת: אורי גולדמן, עו"ד

יום ג' 26.11.2024

תסדיר: 2024-11-26

מסים

אושרה תוכנית הענקת הקלות במיסוי לעולים ותושבים חוזרים

♦ עפ"י הודעת משרד האוצר ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה ביום 25.5.08, רפורמה רחבה במיסוי, המעניקה הטבות והקלות חסרות תקדים לעולים חדשים ותושבים חוזרים.

הקלות במיסוי לעולים חדשים ותושבים חוזרים

♦ עפ"י הודעת משרד האוצר, שר האוצר, מר רוני בר – און, אימץ המלצות משותפות לרשות המסים ומשרד הקליטה בנוגע לרפורמה במיסוי לעולים חדשים ותושבים חוזרים.

חיסיון מסמכים ברשות עורך דין למול סמכות פקיד השומה

♦ כל עורך דין לומד בימיו הראשונים באוניברסיטה, כי מערכת היחסים בינו ובין לקוחו נהנית מחיסיון מלא. חיסיון זה עומד לעיתים בסתירה לסמכות רשות המסים לדרוש מעו"ד מידע על לקוחו. 

החלטות במסגרת תכנית ההסדרים הפחתת מס רכישה, ביטול מס מכירה וביטול שיעורי מס הסטוריים

♦ כחלק מדיוני התקציב ומתוכנית ההסדרים, קיבל השבוע משרד האוצר את ההחלטות הבאות:

שווי שימוש ברכב- הסכמות בין האוצר לועדת הכספים

♦ בין משרד האוצר לועדתהכספים נחתמו הסכמות בנוגע לשווישימוש, ניכוי הוצאות רכב והפחתת שיעורי מס הכנסה.
♦ לענין שווי השימוש ברכב - העלאת שווי השימוש תתחיל בשנת המס המתחילה בינואר 2008 ותסתיים בשנת המס המתחילה בינואר 2011.
לגבי רכב דו גלגלי סוכם עם איגוד לשכות המסחר במועדון האופנועים הישראלי, כי בניגוד לתקנות המקוריות, לא יחול שווי שימוש על רכב דו גלגלי המשתייך לקבוצות רכב דו גלגלי שהספקו עד 33 כ"ס (L1 – L2), במתואם

‏הנחיות ביניים בעניין ביטול מס מכירה והגדלת הפטור ממס רכישה

♦ ביום 12 באוגוסט 2007 אישרה הממשלה את תקציב המדינה לשנת 2008 וחוק ההסדרים, במסגרתו נקבעו הקלות בעניין מס הרכישה ובוטל מס המכירה עם תחולה רטרואקטיבית מיום 1.8.07 (ר' גיליון מס פקס 419).

המלצות/טיפים לסוף שנת המס 2007

♦ לקראת סוף שנת המס 2007, להלן מספר נקודות להן יש ליתן התייחסות לקראת סוף שנת הכספים ואשר יכולות להקל/ להפחית את נטל המס.

דיבידנד על מניות עובדים

♦ נהרות של דיו נשפכו בכדי לפרט את היבטי המיסוי בעניין הקצאת מניות לעובדים, בין אם לפני תיקון 132 ובין אם לאחריו. ברם, לא מצאנו שום חיבור הדן במקרה שהעובד קיבל מניות בחברה בה הוא מועסק ובגין מניות אלו הוא קיבל דיבידנד שהחברה חילקה לבעלי מניותיה. הדיבידנד מתקבל בידי העובד היות והוא נחשב משקיע לכל דבר ועניין, תקופת החסימה עד למימוש המניות לא מונעת מבעלי המניות קבלת דיבידנד.

דיבידנד בין-חברתי שמקורו בשערוך נדל"ן להשקעה – האמנם חייב במס?

מיסוי רווחי שיערוך
♦ בשבוע שעבר פורסם באתר 'גלובס', כי ועדה של רשות המסים בראשות הסמנכ"ל לעניינים מקצועיים, גידי בר זכאי, החליטה שלא למסות רווחי שערוך, בהתאם לעקרון המימוש, אולם דיבידנד שמקורו ברווחים אלו ימוסה, אף אם חולק לחברה, ולא ליחיד.

שני שלבי שומה – האמנם ?

♦ ראשית נעשה סדר בדברים: עפ"י חוק מס ערך מוסף, התשל"ו – 1975 (להלן: "החוק"), כאשר עוסק (או כל "חייב במס") מגיש דו"ח תקופתי ולדעת המנהל הדו"ח איננו נכון, רשאי המנהל לשום לפי מיטב שפיטתו את המס המגיע מאותו עוסק (סעיף 77(א) לחוק). העוסק החולק על שומת המנהל רשאי להגיש השגה למנהל. בעקבות ההשגה, מחליט המנהל אם לקיים את השומה, להגדילה או להקטינה. השלב הבא הינו ערעור לבית המשפט המחוזי על החלטת המנהל בהשגה.

מס פקס בע"מ
רח' החשמונאים 90
קומה 2
תל אביב ת.ד 20445

טל. 03-6966733
פקס. 03-6966744

info@masfax.co.il

 

 

 

אין האמור באתר מהווה יעוץ משפטי, יעוץ מקצועי, חוות דעת, סקירת המצב המשפטי ו/או הדין הרלבנטי.

ליעוץ משפטי ניתן ליצור קשר עם משרד עורכי הדין גולדמן ושות'

הנני מסכים/מסכימה לתקנון האתר.

שלב תוכן